Breast milk ice cream?! I scream!!!
Hol vannak már azok az idők, amikor a sarki fagylaltosnál az obligát csokoládé, vanília, puncs és citrom mellett a különlegességet a rumos dió ízű fagyi jelentette? A kilencvenes években már nem egy helyen akár 30-40 féle nyalánkság közül is választani tudtunk. Az egyre fokozódó verseny hatására a cukrászoknak egyre újabb és újabb különlegességet kell kikeverniük. Ma már nem ritka a Rákóczi túrós vagy madártej ízesítésű fagyi, de egyre több helyen lehet sós, például rizs, mák, homoktövis ízzel találkozni. A tavalyi fagylaltversenyen pedig állítólag a paradicsomos és sütőtök ízű csodákat is meg lehetett kóstolni (az egyik kedvencem egyébként a mascarponés gorgonzola ízű kreálmány, mely eredeti olasz recept alapján készül egy budai cukrászdában.) Arra azonban úgy tűnik, továbbra sincs remény ezen a területen sem, hogy előzzük a hanyatló nyugatot, amely ismét kifejlesztette a maga új ópiumát – ezúttal az anyatej fagyi formájában.
Holnaptól ugyanis a londoni Covent Garden egyik éttermében Baby Gaga fantázianév alatt anyatejből készült fagyit is rendelhetünk. A Reuters mai híre szerint a csak természetes alapanyagokat tartalmazó termékhez 15 szoptatós anyuka szállítja a saját tejét. A madagaszkári vaníliával és némi citromhéj-reszelékkel megbolondított anyatej-fagyi előállítói azonban nem csak a donorokat fejik meg alaposan: egy kehelynyi csodáért potom négy és félezer forintnak megfelelő összeget kérnek.
Azt hiszem, ultrakonzervatív vagyok, de talán nem állok egyedül azzal a véleményemmel, hogy egy ilyen gasztronómiai kaland már belátható távolságban van a kannibalizmustól.

Címkék: fagylalt különleges anyatej

A bejegyzés trackback címe:

https://alacsonyakerites.blog.hu/api/trackback/id/tr682688769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása