Úgy tűnik, a pofátlanság nem nemzetfüggő. A BBC beszámolója szerint 2001 óta több mint 13 és fél millió forintnak megfelelő rokkantsági segélyt kapott jogtalanul az az 55 éves nő, aki – bár papíron a lakásból is rendkívüli nehézségek árán tudott csak kimozdulni – hetente akár négy alkalommal is golfozott, sőt, klubjának női kapitányi pozícióját is betöltötte.

Magyarországon – a 800 ezer rokkantnyugdíjas és a 265 ezer mozgássérült-parkolókártya hazájában – valószínűleg élete végéig lesétálhatta volna alkalmanként a játék során szükséges ötmérföldnyi távot (a honlapon közölt videón még csak nem is biceg), a kutyának sem tűnt volna fel a dolog.
A szigetországban azonban a Department for Work and Pensions (DWP) alkalmaz olyan munkatársakat, akik szúrópróbaszerűen ellenőrzik a támogatottakat. Így sikerült lencsevégre kapni hősnőnket is, aki éppen a következő meccsre gyakorolt.
A hatóságok talán mások, mint idehaza, de az ügyvédek úgy tűnik, mindenütt egyformák. A nő védőügyvédje arra hivatkozott, hogy védence csak félreértette a kérvény szövegét, és az állapotáról a legrosszabb forgatókönyv alapján válaszolt. „Ami, ugye, nem mindennap állt fenn” – tette hozzá.
Ez ugyan nagyon nem hatotta meg a bírót, ám a csaknem féléves börtönt mégis sikerült felfüggeszteni, mivel az ügyvéd sikerrel apellált a bíróság jóindulatára. Állítása szerint a hölgy férje már a harmadik stroke-ján van túl, édesanyja vak, míg édesapja végstádiumos rákbeteg. Arról nincsen hír, de feltételezhető, hogy valaki azért utánanézett, mi igaz a fenti állításokból.
Idekívánkozik egyik kedvenc filmem meghatározó jelenete. A témához az ötödik perctől kapcsolódik, de az ezt megelőző percek megtekintését is melegen ajánlom azoknak, akik velem együtt a nyolcvanas években nőttek fel :)

A bejegyzés trackback címe:

https://alacsonyakerites.blog.hu/api/trackback/id/tr662577361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása